Informatie voor verwijzers

Bent u een POH medewerker, huisarts, bedrijfsarts, zorgverzekeraar of andere verwijzer?
Op deze pagina vindt u relevante informatie over de kwaliteit en de mogelijkheden van psychosociale (hypno)therapie in Zandvoort e.o.
Inzetbaar als volwaardige professionele behandeling van uw patiënten (leeftijd 21+), of als overbrugging van de wachttijden bij de BGGZ.

Kwaliteit en behandelmethoden

Ik heb een gedegen vierjarige opleiding op HBO- niveau voltooid tot psychosociaal therapeut en werk met wetenschappelijk onderbouwde therapievormen, zoals o.a. medische hypnotherapie en cognitieve gedragstherapie. Daarnaast gebruik ik diverse andere gekwalificeerde behandelmethoden, zoals NLP, systemisch werken en mindfulness. Ik voldoe aan de strenge kwaliteitseisen van de zorgverzekeraars en de NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten). Deze omvatten; medische- en psychosociale basiskennis (PLATO erkend) verplichte nascholing, intervisiebijeenkomsten en visitatie van de praktijk. In navolging van de wet Wkkgz worden de belangen van uw patienten behartigd doordat ik ben aangesloten bij de NBVHSCAG en de TCZ.

Psychosociale therapie met hypnotherapie specialisatie.

Door deze brede basis en de diverse interventies die ik kan inzetten, is psychosociale hypnotherapie veelal kortdurend en effectief.
Mijn behandeling van psychische en psychosomatische klachten is maatwerk en cliëntgericht. Behalve de symptomen, worden vooral ook de oorzaken aangepakt. Daarnaast is er ook aandacht voor de sociale context van de klacht. Zowel Nederlands- als Engelstalige patiënten zijn welkom.

Toepasbaarheid
Patiënten met de volgende klachten kunnen effectief met (medische) hypnotherapie behandeld worden;

  • Angsten
  • Burn-out
  • Psychosomatische klachten (migraine, maag/darm, hyperventilatie)
  • Chronische pijn
  • Neerslachtigheid
  • Stress, spanning, nervositeit, slapeloosheid
  • Verlies (rouw, relatie, werk)
  • Negatief zelfbeeld
  • Belemmerende overtuigingen

Vergoeding door zorgverzekeraars, geen eigen risico

De consulten worden door de meeste zorgverzekeraars deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering, zonder het eigen risico aan te tasten. Hierdoor kunnen de kosten soms gelijk zijn aan de GGZ kosten, of zelfs lager.
Op deze pagina van Zorgwijzer vindt u per verzekeraar wat er vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering (scroll op de Zorgwijzerpagina helemaal naar beneden).

Indien uw patiënten te maken krijgen met lange wachttijden voor de BGGZ, kan dit een moeilijke situatie veroorzaken.
Wellicht zou een deel van uw patiënten er voor kiezen om zelf bij te dragen aan de kosten als zij daardoor wel op korte termijn geholpen kunnen worden. Zo kan er in de wachttijd al een start gemaakt kan worden met de verdere behandeling van hun klachten.

Contact

Ik hecht aan een goede relatie met zorgprofessionals. Wanneer u een patiënt doorverwijst, houd ik u desgewenst op de hoogte door terugkoppeling, overlegmomenten en/of verslaglegging via patiëntoverleg van Zorgdomein.

Bent u geïnteresseerd in samenwerking met een erkende hypnotherapeut?
Een persoonlijke kennismaking om een verdere toelichting te geven, behaalde resultaten te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden, is altijd mogelijk.
Ik hoor graag van u per mail info@intheta.nl of telefoon 06 – 41 389 387.